25/05/02

Yaz aksamustulerini en guzel hangi mekanlarda yakalayabilirsiniz:

-Bogazici Universitesi Ucaksavar Sahasi: Yurursun, kosarsin, sonra cimenlerde yer hareketleri yapar, uzanir gokyuzune bakarsin (sonra donup gozune en yakın cimlerin ne kadar buyuk gorundugune) ve butun bunlarin arkasindaki fon serin ruzgarlar ilik gunesin karisimidir. Her gun ayni saatte fiskiyeleri acarlar. Yururken yuzune kucuk kucuk su damlaciklari gelir ve bu dunyada insani en cok mutlulukla gulumseten seylerden biridir.

-Bogazici Universitesi Guney Kampus: Cimlerde tek tuk insanlar kalmistir. Butun gun gunesin altinda yatmaktan yorulmussundur. Bebek'e inmeye karar verip kendini ruzgara karsi yokus asagi sallarsin. Sonra Bebek'te hala isildayan denizle karsilasirsin. Eger hava karardiktan sonra okuldan yukari cikiyorsan, yolda atesbocekleriyle karsilasabilirsin.

-Fethiye, Calis plaji: Tuzlusundur ve gunes daha az yaktikca tuzlu olmak daha guzel bir hal alir. iyice yandigindan emin olmak istersin. Denize bakarsin, hep ayni manzara ama ayni sonsuzluk. Yaz aksamustulerinde hep gecmisle gelecek cok uzaktadir ve o an kendi kendini en guzel sekilde doldurmaktadir.

-Fethiye, Oludeniz, Hotel Meri: Cok, ama cok yorgunsundur. Odana cikarsin, balkondan asagi bakarsin. Hersey gumusi bir mavi ve yesildir. Circir boceklerinin sesi had safhadadir, nemli havanin kokusu artik deniz, keciboynuzu, defne, okaliptus karisimi midir, kimbilir. Uyumak istersin ama dus alip giyinirsin ve asagiya inip yemege kadar iskelede ya da bahcede zaman gecirirsin. Hava suzulmustur ve inanilmayacak kadar guzeldir.

-Izmir, Mavisehir: Ne hissettigin her gun degisir ama balkona cikinca ayna halini almis bir deniz gorursun ve derin bir nefes alirsin. 19. kattan dunya cok uzakta ve sakin gorunur.

Sonuc olarak, nerede oldugun cok da farketmez. Yaz aksamustuleri hep cok guzeldir ve hep ayni huzuru tasirlar. Gunun geri kalanindan ayri bir yerde dururlar. Diger butun saatler birbirine karisir. Yaz aksamustuleri gunu suzerler. Sonsuza kadar sursun istersin. Ama gunes cok cabuk batan birseydir ve gece her seye ragmen telas getirir.

Comments

Popular posts from this blog

Liddy's Nursery

Celebration of Life

New blog